Top 5 ihonpelastajat

Top 5 ihonpelastajat

Talvi tulee, oletko valmis? Jesse ei tällä kertaa nouse taivaisiin mutta marraskuu lähestyy kovaa vauhtia, mikä tarkoittaa, että kesäkelit on long gone ja on aika kaivaa tumput yms. hepeneet esiin. On tärkeä muistaa myös pitää naamavärkistä (ja parrasta mikäli sellainen löytyy) hyvää huolta sillä kylmyys on (ihon) kuolema! Ihan faktana kylmä ilma kuivattaa ihoa ja rasittaa partaa ja hiuksia enemmän kuin sitä kuvittelisikaan. Monella on varmasti ollut joskus se fiilis, että pelkästään hupparin vetäminen pään yli tuntuu kun joku hioisi hiekkapaperilla kivespussia. Teille jotka ette tähän porukkaan lukeudu, voin kertoa, ettei tämä ole hienoimpia hetkiä ihmislapsen elämässä.

Yllätä talvi!

No mitä naamaan pitää läträtä, ettei näin käy? Onneksi rohtoja löytyy moneen lähtöön. Aloitetaan perusasioista: kasvatatko partaa vai et?

Jos vastaus on kyllä, on kaikkein tärkein tuote partaöljy. Partaöljy estää parranalusihon kuivumista, hoitaa itse karvaa sekä estää sen kuivumisen ja halkeilun.

Toinen hyvä tuote on partabalsami. Partabalsami on lyhykäisyydessään partaöljyn ja partavahan hybridi. Se antaa hieman pitoa vahan tapaan mutta toimii myös hoitavana tuotteena öljyn tapaan.

Jos taas ajelet parran pois, tulee ottaa huomioon seuraavat asiat: Ensinnäkin se, että millä ajat partasi? Moniterärimpula on väärä vastaus ja silloin tulee tilata kunnon vehje homman hoitamiseen. Toisekseen paras kaverisi kuivilla talvikeleillä tulee olemaan aftershave ja tarkemmin aftershave-balsamit. Kun partaa ajetaan kylmillä ja kuivilla keleillä, on kasvot koetuksella. Valmiiksi herkkä ja punoittava iho ei parane terävällä terällä hieroessa, joten jälkipyykki tulee hoitaa kunnialla. Aftershave-balsami on oikea valinta tähän, sillä se rauhoittaa ihoa ajon jälkeen sekä kosteuttaa sitä tehokkaasti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää perinteistä aftershavea, jonka jälkeen tulee laittaa kosteusvoidetta (ja mielellään kasvoille tarkoitettua sellaista). Sitten asiaan!

 

TOP 5 ihonpelastajat

1. Angry Norwegian Incognito partaöljy, 30ml

Angry Norwegianin meininkiä voi kuvailla fraasilla ”no bullshit”. Incognito partaöljy sisältää kaikki tarvittavat öljyt parran pehmentämistä, hoitoa ja ihon kosteutusta varten eikä mitään ylimääräistä. Kauan eläköön Norjalainen!

2. Fine Accoutrements American Blend aftershavebalsami, 100ml

American Blend on kunnon vanhan ajan parturituoksu. Ja nyt ei tarkoiteta parturia, jossa tehdään permanentteja vaan puljua, johon mentiin lukemaan sanomalehteä ennen kuin luottoparturisi ajoi partasi aidolla partaveitsellä.

Miehekäs mutta ei vanhanaikaisuudestaan huolimatta mikään vanhan miehen tuoksu. Hyvinkin raikas. Inspiraationa on toiminut Yves Saint Laurentin Rive Gauche Pour Homme vuodelta 2003, josta aikanaan tuli välitön hittituoksu.

3. Mühle luomu kasvovoide, 50ml

Täysin hajusteeton ja laadukas kasvovoide. Nykyään parhaiten Mühlen brändistä tunnettu saksalaisyritys perustettiin toisen maailmansodan jälkeen – vuonna 1945 pienessä Stützengrünin kaupungissa. Toiminta lähti alkuun Otto Johannes Müllerin ideasta ja liiketoiminta alkoi hyvin pienellä budjetilla ja suppealla varastolla. Esimerkiksi partasudeissa käytetty karva keitettiin ja prosessoitiin pienessä keittiössä.

4. Mr. Bear Family kasvovoide, 50ml

Mr. Bear Familyn uuden tuotannon kasvovoide (Face Cream) tuo helpotusta kuivalle iholle. Kannattaa muistaa, että kasvovoiteita ja aftershaveja tulisi käyttää aina juuri pestylle iholle, joten pidetäänpä sitten hygieniasta huoli, kun läträtään voiteilla!

5. Prospector Co. Wormwood Absinthium kosteusvoide, 237ml

Todella kevyt kosteusvoide, joka sopii päivittäiseen käyttöön ja jättää ihon luonnollisen oloiseksi. Tuoksuna mieto sekoitus absinttikasvia, meiramia ja kurkkua. Miehekkään raikas. Ei suositella kasvoille mutta kaikki muut ruumiinosat on todella ok!

 

Muistakaahan ihmiset ihonhoidon lisäksi, että isänpäivä lähestyy…

LAHJAIDEAT

Lue seuraavaksi

Partatyylit / Viikinki
Ultimaattinen opas parranhoitotuotteiden hankintaan