Pikaopas - Partavahat

Pikaopas - Partavahat

Partavaha. Viiksivaha.
Partabalsami. Partavoide.

Moni tietää mitä eroa partavaha ja viiksivaha on mutta käyttöhetkellä menee sormi suuhun. Tässä oppaassa ohjeet eri vahojen käyttöön.

Luonnon vahat
on kova juttu.

Yksi yleisimmistä kysymyksistä mitä meille tulee liittyy parta- ja viiksivahojen käyttöön, tarkemmin vahojen kovuus ja niiden purkista ulos saaminen mietityttää. Tämä on kuitenkin täysin normaalia luonnonmukaisissa vahoissa, joiden käyttötarkoitus on parran tai viiksien tai hiusten muotoilu. Kova koostumus näissä tuotteissa on välttämätön, sillä ilman kemiallisia aineita ei pehmeää vahaa saada jähmettymään määräänsä enempää, jolloin pito ei riitä muotoilutuotteeksi. Tämä pätee vain tietysti 100% luonnollisiin muotoilutuotteisiin, kuten Shave Club vahoihin.

Luonnollinen vaha = Kova koostumus = Muotoa partaan

Mutta edes meidän kovin viiksivaha ei ole niin kovaa etteikö sitä saisi purkista ulos! Alla step-by-step käyttöohjeet koville ja luonnollisille vahoille.

Vahoja jokaiseen tilanteeseen

Erilaisia vahoja löytyy markkinoilta hirveästi, tässä muutamat perustuotteet ja niiden käyttötarkoitukset. 

Viiksivaha – Itsepäiset karvat kuriin

Viiksivahoja on moneen lähtöön mutta kaikissa on sama perustarkoitus, itsepäisten viiksikarvojen ojentaminen. Viiksivahaa hankkiessa on tärkeintä huomioida pito. Mikäli viiksesi on rautalangankovaa kannattaa valita keskivahva tai vahvapitoinen vaha kun taas hennot ja pehmeät viikset saa ojennukseen kevyellä pidolla.

Partavaha – Muotoiltavuus etusijalla

Partavaha on pääasiassa muotoilutuote parralle, ei niinkään hoitavuuteen keskittyvä aine. Partavahoja löytyy Sotkamon tehtaallamme valmistettavat 100% luonnolliset partavahat vahvalla pidolla. Muut valikoimastamme löytyvät partavahat olemme siirtäneet partabalsamit -kategoriaan niiden heikon muotoiltavuuden vuoksi.

Partabalsami – Hoitavuus etusijalla

Partabalsami on yleisnimitys hoitaville ja kevyemmille partavoiteille ja -vahoille. Näiden tuotteiden ensisijainen käyttötarkoitus on hoitaa ja suojata partakarvaa mutta jotkin vahapohjaiset balsamit antavat myös hieman muotoiltavuutta. Esimerkkinä vahapohjaisesta balsamista on Shave Club partabalsamit joissa on kevyt pito mutta erinomainen hoitavuus.

Koostumuksia
moneen lähtöön.

Partavaha, partabalsami / partavoide ja viiksivaha. Kaikki nämä tuotenimet viittaavat samantyyppiseen tuotteeseen, erilaisilla koostumiksilla ja käyttötarkoituksilla. Lähdetään liikkeelle kovimmasta, eli viiksivahasta. Viiksivahan koostumus on lähes aina erittäin kova, kynnellä raapaistava. Samoin partavaha on usein kovaa tavaraa ja tulee helpoiten purkista ulos kynnellä raapaisemalla. Näihin käyttöohjeet alla.

Partabalsami = Pehmeä partavaha = Erittäin pehmeä viiksivaha

Partabalsamit taas vaihtelevat keskikovasta aina aivan juoksevaan asti ja kaikkeen siltä väliltä. Nyrkkisääntönä on, mitä kovempi balsami, sitä parempi pito muotoiluun. Shave Club partabalsamit päätyvät tällä asteikolla kovimpaan päähän. Esimerkiksi Zew ja Salmiakki -balsami sijoittuvat keskivaiheille, eli helposti sormella otettava voidemainen koostumus, kun taas Prorason partabalsameissa on täysin juokseva koostumus.

1. Raapaise vahaa kynnellä

Osa luonnollisista vahoista on niin kovia että niitä pitää raapaista purkista kynnellä. Tämä on kuitenkin normaalia, ei hätää.

2. Ota sopiva määrä vahaa

Suosittelemme ottamaan vahaa hieman vähemmän mitä itse ajattelisi sillä sitä on helpompi lisätä kuin vähentää.

3. Lämmitä vaha

Lämmitä vaha sormien, tai kämmenten, välissä hieromalla niitä yhteen. Kun vaha lähtee sulamaan se on levitettävissä.

4. Levitä ja muotoile

Levitä vaha partaan ja/tai viiksiin tasaisesti ja muotoile ensin käsin ja halutessasi kammalla tai harjalla. Valmista!

Kotimaista ja
100% luonnollista.

Kaikki Shave Club -vahat ja balsamit ovat 100% luonnollisia ja ne valmistetaan omalla tehtaallamme Sotkamossa. Tiesitkö että hajusteettoman Natural -tuotesarjan tuotteita on saatavilla myös Prismoista ja Metsuri -tuotesarjan tuotteita vastaavasti K-Citymarketeista kautta maan? 

100% luonnollinen = Ihoystävällinen = Vastuullinen

Tuotteillamme on myös arvostettu Avainlippu -merkki todisteena kotimaisuudesta niin tuotannossamme kuin esimerkiksi pakkaustarvikkeiden hankinnassa.