Pikaopas – Partahöylä eli Sheiveri

Pikaopas – Partahöylä eli Sheiveri

Partahöylä. Sheiveri. Safety razor.

Meiltä kysytään usein mitä eroa partahöylällä ja yksiteräisellä sheiverillä, tai safety razor:lla on. Lyhyestä virsi kaunis, ne ovat täysin sama asia, eri kohdeyleisölle markkinoituna.

Partahöylä ei ole
pelkästään miehille.

Höylä on höylä riippumatta mitä karvoja sillä ajellaan. Ympäri internetin ihmeellistä maailmaa saatat löytää saman tuotteen myynnistä eri nimillä eri kaupoista. Tämä ei ole kusetusta vaan kohdeyleisön palvelemista, sillä harva asiaan perehtymätön nainen ostaa partahöylänä markkinoitua vehjettä alapään ajeluun. Sama pätee toisinkinpäin, harva mies tilailee innoissaan häpykarvojen ajeluun markkinoitua höylää tavoitteena parranajo.

Safety Razor = Klassinen partahöylä = Sheiveri

Meidänkin myymiä klassisia partahöyliä kutsutaan englanniksi Safety Razor:ksi ja naisille suunnatuissa kaupoissa sheivereiksi. Nämä kaikki kolme nimitystä tarkoittaa kuitenkin samaa tuotetta, perinteistä yksiteräistä höylää.

Höylissä on kuitenkin eroja

Klassiset höylät voidaan jakaa kahteen pääkategoriaan, suljettukampaiset höylät ja avokampaiset höylät. Näiden välinen ero on suurin käytännön asia itselle sopivaa höylää valittaessa. Suljetussa kammassa on yleensä pienet urat höylän hattuosassa kun taas avokampaisissa on selkeät, toisistaan irralla olevat “hampaat” jotka ovat suunniteltu pidempien karvojen helpompaan ajeluun.

Suljettukampainen – Hellä ja aloittelijaystävällinen

Suljettukampaiset höylät ovat yleisesti suositeltuja klassisen ajelun aloittelijoille niiden hellyyden vuoksi. Samoin on suositeltavaa valita suljettu kampa mikäli ajeltavaa pinta-alaa on enemmän, eli esimerkiksi säärien tai päänahan ajeluun. Hellävaraisuus perustuu siihen että terä ei tule höylän hattuosan ulkopuolelle toisin kuin aggressiivisemmassa avokampaisessa höylässä. Huomioitavaa on kuitenkin se, että eri valmistajilla on erilaiset ominaisuudet höylissään joten kannattaa lukea tuoteselosteet tarkkaan, tai kysyä asiakaspalvelustamme lisätietoja, mikäli höylän valinta tuntuu hankalalta!

Avokampainen – Tarkka ja tehokas

Avokampaiset höylät saavat nimensä terän alapuolella olevista “hampaistaan” jotka muistuttavat perinteistä hiuskampaa. Ne auttavat pidempien karvojen ajelussa ohjaamaan karvat terään tyvestä. Avokampainen höylä tarjoaa myös (yleensä) tarkemman ajon sillä terä tulee hattuosan ulkopuolelle. Tämä tarkoittaa tarkempaa ajojälkeä mutta vaatii myöskin hieman enemmän harjoittelua ettei satu haavereita. Rakettitiedetä tämä ei kuitenkaan ole, joten säikähtää ei tarvitse.

Partaterän valinta
ja sen asentaminen.

Partaterä, eli vaihtoterä, on englanniksi DE razor blade. Nimitys DE tulee sanoista “Double Edge” eli tuplaterä. Klassiset höylät ovat nimittäin kaksipuoleisia mutta teriä on käytössä vain yksi kerrallaan, tästä nimitys “yksiteräinen”. Vaikka valikoimaa meiltäkin löytyy paljon on nämä terät malliltaan kaikki samanlaisia ja käyvät kaikkiin myymiimme höyliin.

DE Razor blade = Partaterä = Vaihtoterä

Sopivan terän löytäminen voi olla vaikeaa sillä sopiva terä on jokaiselle yksilöllistä. Eroja löytyy terävyydestä, terän pinnoitteesta sekä paksuudesta. Suosituin terissä käytetty pinnoite on ruostumaton teräs mutta myös muita pinnoitevaihtoehtoja löytyy kuten kromi, tefloni ja platina. Itselle parhaan terän löytää vain kokeilemalla, siksi rakensimme Blade Sampler -terientestauspaketin jonka mukana tulee 10 erilaista vaihtoterää, kaksi jokaista, yhteensä 20 kpl.

1. Pura höylä ja aseta terä

Kierrä höylä auki ja aseta terä höylän hattuosan ylempään puoliskoon kuvan mukaisesti. Käsittele terää varovasti.

2. Kasaa hattuosa

Aseta hattuosan toinen puolisko terän päälle. Pidä huoli että laitat osan oikein päin paikoilleen (kts. kuva).

3. Kierrä varsi kiinni

Kierrä seuraavaksi varsiosa kiinni hattuun. Pitele hattuosasta kiinni sivuilta kunnes olet kiristänyt varren kiinni kunnolla.

4. Valmista!

Ei muuta kuin ajelemaan! Käsittele höylää aina varoen ja huomioi että terä tulee esiin höylän molemmilta puolilta.

Zero-waste.
100% kierrätettävä.

Muovijätteestä on lähivuosina ollut paljon keskustelua ja mekin olemme sitä tuoneet esille nimenomaan yksiteräisten höylien markkinoinnissa. Tämä perustuu faktaan sillä vaihtoterälliset höylät eivät jätä jälkeensä muuta kuin sileää pintaa. Terät ovat täysin valmistettu metallista ja ne voit kierrättää metallinkeräykseen. Suurin osa höylien pakkauksista ovat myöskin muovittomia joten ne joutaa kartonginkeräykeen. Ei turhia muovihökötyksiä teräpakkauksissa tai ylimääräisiä kumikennoja jotka eivät hyödytä käyttäjää millään tavalla.

Zero-waste = Jätteetön = 100% kierrätettävä

Myös hintansa puolesta klassiset partaterät päihittävät moniterähöylien vaihtoterät mennen tullen. Laskimme säästön auki, viidessä vuodessa voit säästää lähes tonnin. Lue hintavertailu tästä.