Ultimaattinen opas parranhoitotuotteiden hankintaan

Ultimaattinen opas parranhoitotuotteiden hankintaan

Moi! Olen Ensio Ensipartalainen ja olen ekaa kertaa nyt kasvattanut parran. Kuulin frendiltä, että partaöljy vois olla kova, mutta olisko jotain muuta, jota voisin tarvita?

Morjesta Ensio. Nimesi sopii parrankasvatukseen niin hyvin, että annan sinulle nyt ultimaattisen oppaan ensimmäisten partatuotteiden hankintaan.

Jokainen tuote valikoimassamme on hyödyllinen, mutta juuri sinä et välttämättä tarvitse kaikkea, joten käydään läpi ne kaikista oleellisimmat ensi(o)ksi, jonka jälkeen voidaan katsoa lyhyesti mistä kaikesta muusta sun parralle voisi olla hyötyä.

 

Kolme pakollista, heti lyhyellekin parralle (ja miten niitä käytetään)

Partaöljy

Kaverisi oli oikeassa. Partaöljy on kova. Se on yleisesti ottaen tärkein tuote parranhoidossa, koska sen hyödyt ovat niin monipuoliset ja tehokkaat.

Partaöljyä on tärkeä alkaa käyttää jo lyhyessäkin parrassa, koska se pitää parran vahvana ja ravittuna, jolloin se ei pääse haurastumaan kasvaessaan pidemmäksi.

Sen lisäksi partaöljy vähentää parran aiheuttamaa kutiamista, hoitaa kuivaa ja hilseilevää ihoa parran alla, pehmentää partaa (puoliso kiittää) ja tuo sille tervettä kiiltoa.

Käyttö: Joka päivä suihkun jälkeen, pyyhekuivattuun tai föönattuun partaan. Ihan pieni lammikko kämmenelle, hiero kädet yhteen ja hiero partaan. Varmista sormenpäillä, että öljy menee myös iholle parran alle.

 

Partaharja

Toinen pakollinen varuste terveen parran kasvatukseen. Partaharja levittää partaöljyn tasaisesti ympäri partaa ja kuorii kuolleen ihon pois, jolloin öljy imeytyy paremmin ja ihosi pysyy terveenä.

Samalla harjan luonnonkarva stimuloi karvatuppea, joka edistää tervettä (ja jopa nopeampaa) parrankasvua.

Käyttö: Harjaa partasi aina öljyämisen jälkeen. Käy koko parta huolellisesti läpi.

 

Partashampoo

Pakko se parta on jollain pestä, ja Ensio, mä kiellän sua pesemästä sitä hiusshampoolla tai suihkugeelillä. Ne kuivattavat partaa ihan uskomattoman pahasti ja taistelevat samalla partaöljyä vastaan.

Partashampoo sen sijaan on suunniteltu puhdistamaan partasi ilman, että se poistaa tärkeitä öljyjä sieltä.

Käyttö: Aloita pesemällä parta partashampoolla joka kolmas päivä. Jos teet jotain likaista työtä, tai hikoilet salilla joka päivä, niin kannattaa pestä parta hieman useammin. Huomaat kyllä, jos se joka kolmas päivä ei riitä. Joillekin riittää harvemminkin. Ja muuten sitten vain vettä siihen partaan suihkussa.

Bonusvinkki: Ota testiin myös Shave Club parranhoitoaine! Aina pesun jälkeen käytettävä hoitoaine takaa pehmeän ja kiiltävän parran.

 

Muut hyödylliset parranhoitotuotteet ja milloin niitä tarvitset

 

Partakampa

Partakampa on pääasiassa muotoilutarvike, jonka lisäksi sillä saa takut hyvin pois parrasta. Usein välttämätön, kun partasi alkaa olla +3cm (riippuen vähän siitä kuinka kihara se on).

Jos parrankasvatuksesi on ihan alkutaipaleilla, niin partakampaa ei vielä tässä vaiheessa oikein tarvitse. Parta kasvaa noin 1,25cm kuukaudessa, joten mittaa ja laske siitä, koska suurinpiirtein alat tarvitsemaan kampaa parrallesi.

 

Partavaha / partabalsami

Tämä on samoin hieman pidempiä partoja varten (lähtien taas jostain 2-3cm ylöspäin, riippuen vähän parrasta).

Jotkut partabalsamit ovat tosi öljystyviä ja tarkoitettu pääasiassa parranhoitoa varten, jolloin niitä voi alkaa käyttää jo tosi lyhyeen partaan, mutta useimmiten balsami tai vaha on enemmänkin muotoilutuote, pienellä lisähoidolla.

Eli tuotteen tarkoituksena on saada rehottavat partakarvat takaisin muottiin, jolloin pidempikin, trimmaamaton parta, saadaan usein näyttämään siistiltä.

Käyttö: Raapaise kynnellä tavaraa purkista ja lämmitä huolella käsissä. Hiero tasaisesti partaan öljyämisen ja harjauksen jälkeen. Viimeistele muotoilu kammalla.

 

Viiksivaha

Muhkeat viikset parran kanssa näyttää usein tosi hyviltä, mutta ne voivat olla vähän häiritsevät syödessä ja juodessa. Kun huomaat, että viikset ovat sen mittaiset, että ne häiritsevät ruokailua (tai oluen juontia), niin osta viiksivahaa.

Viiksivaha eroaa partavahasta olemalla paljon kovempi ja pitävämpi. Viikset tuppaavat olemaan itsepäistä sorttia ja yleensä liian kova pala purtavaksi partavahalle.

Viiksivahoja on kuitenkin vielä eripitoisia, riippuen siitä riittääkö sinulle pelkkä siirto pois suun edestä, vai haluatko pyöritellä viiksien päät ylöspäin.

Bonusvinkki: Paras viiksivaha pyörittelyyn

Käyttö: Raapaise kynnellä viiksivahaa ja lämmitä kunnolla sormenpäillä. Lisää viiksiin ihan vähän kerrallaan. Varsinkaan kovemmat viiksivahat eivät oikein tahdo levittyä kauhean hyvin, joten pienillä määrillä saat itse hierottua viiksivahaa tasaisesti viiksiin.

 

Hoitoaine parralle

Hoitoaineen suurin käytännön hyöty on, että se pehmentää parran oikein silkinpehmeäksi. Se myös ylläpitää parran terveyttä, mutta useimmiten öljy riittää tähän.

Jos siis partaöljyn tuoma pehmennys ei ole riittävä karkealle parrallesi, käytä hoitoainetta.

Käyttö: Hiero partaan suihkussa partashampoon huuhtelun jälkeen. Kurkkaa vähän suihkusta pään kanssa ja kuivaa suurimmat vedet parrasta pois ennen kuin laitat hoitoaineen; tällöin saat tehokkaimman hyödyn irti siitä. Anna vaikuttaa 1-2min ja huuhtele pois.

 

Partasakset

Voit käydä ammattitaitoisella parturilla trimmauttamassa partasi parin viikon välein, mutta mikäli alueellasi ei sellaista partoihin erikoistunutta harvinaisuutta ole, niin voit opetella tekemään sen itse partasaksilla.

Partasakset leikkaavat partakarvan puhtaasti yhdestä kohtaa. Näin kaksihaaraisia ei tule myöhemmässä vaiheessa. Me ei vastuteta aina kaikkea modernia, mutta sähkökone rikkoo partakarvan ja jos sitä aikoo kasvattaa pidemmäksi, niin saat kaksihaaraisia ja näytät typerältä. Cold hard fact.

Käyttö: Avain tämän taidon opetteluun on ottaa kunnolla aikaa ja aloittaa naurettavan pienillä leikkauksilla. Silloin mikään ei oikein voi mennä pieleen. Vähitellen, hitaasti ja tarkasti. Opit kyllä nopeammaksi myöhemmin.

 

Tuotevinkit

Tässä vielä tuotevinkkejä sinulle Ensio, riippuen siitä oletko opiskelija vai pörssi-firman toimitusjohtaja (ei oikeesti tarvi olla pinkka ihan niiiin kunnossa, kalleimmatkin tuotteet on suht edullisia):

Toimarin setti

Opiskelijan setti

Pakolliset:

Pakolliset:

Shave Club “Salmiakki” partaöljy, 30ml

Shave Club “Natural” partaöljy, 30ml

Proraso “Military Brush” partaharja

Shave Club partaharja

Shave Club “Salmiakki” shampoo, 250ml

Shave Club “Natural” partashampoo, 200ml

Tarvittaessa: Tarvittaessa:
Mr. Bear Family partakampa Shave Club “Original” partakampa
Shave Club “Salmiakki” balsami, 120ml Shave Club Natural partavaha, 60ml
Shave Club “Natural” viiksivaha, 30ml Shave Club Natural viiksivaha, 30ml
Shave Club “Salmiakki” hoitoaine, 250ml Shave Club Natural parranhoitoaine, 200ml
Shave Club partasakset Shave Club partasakset

Lue seuraavaksi

Top 5 ihonpelastajat
Vinkit parranhoitoon [2020 edition]