Pikaopas - Parranajoshaippua eli sheivaussaippua

Pikaopas - Parranajoshaippua eli sheivaussaippua

Parranajosaippua. Sheivaussaippua. Shaving soap.

Mikä saippua sopii säärien sheivaukseen? Mikä taas paras parranajoon? Näitä kysellään meiltä paljon ja lyhyt vastaus on: Kaikki sopii kaikille!

Saippua ei katso sukupuolta.

Saippua on saippua riippumatta siitä, mitä karvoja sen avulla ajellaan. Tätä asiaa käsiteltiin höylien pikaoppaassakin, mutta sama pätee myös saippuoihin. Eli samaa tuotetta voit nähdä myytävän eri nimillä riippuen kohdeyleisöstä. Meillä Shave Clubilla suurin osa saippuoista myydään parranajosaippua -nimellä sillä valtaosa asiakkaistamme ovat miehiä. Samoja saippuoita voidaan kuitenkin käyttää esim. säärien sheivaukseen tai vaikkapa päänahan ajeluun.

Shaving soap = Parranajosaippua = Sheivaussaippua

Keskenäisiä eroja saippuoissa ja parranajo- / sheivausvoiteissa kuitenkin on, ne eivät kuitenkaan liity käyttäjän sukupuoleen vaan ennemminkin mieltymyksiin, ihotyyppiin tai allegioihin liittyviin seikkoihin.

Saippuoiden ja voiteiden keskenäiset erot

Parranajoon ja sheivaamiseen käytettävät aineet voidaan jakaa kahteen kategoriaan koostumuksen perusteella: Kiinteät saippuat ja juoksevat voiteet. Näiden osastojen suurin ero on käytettävyydessä ja riittoisuudessa, voide on helpompi ja nopeampi vaahdottaa kun taas saippua on huomattavasti riittoisampi. Myös tuotepakkauksissa on eroja, voide tulee tuubissa tai purkissa ja saippua joko kiinteänä palana tai valettuna rasiaan/purkkiin. 

Parranajosaippua / Sheivaussaippua

Perinteisesti kiinteästä saippuasta muodostetaan vaahto partasudin avulla (ohjeet sudilla vaahdotukseen alapuolella) ja tällä menetelmällä saippuasta saadaan mahdollisimman pitkä riittoisuus. Palamuodossa olevia saippuoita pystyy kuitenkin käyttämään myös ilman sutia. Riittää kun kastelet saippuan ja ajettavan alueen ja vaahdotat saippuan pyörivin liikkein suoraan iholle. 

Parranajovoide / Sheivausvoide

Saippuan tavoin myös juokseva voide voidaan vaahdottaa sutia käyttämällä, jolloin yleensä pienempi määrä riittää suojaamaan ihoa. Voiteiden etuna on myös nopeus, eli mikäli sinulla ei ole aikaa tai halua alkaa vaahdottelemaan, voit sutaista voidetta kostealle iholle, levittää kädellä ja alkaa suoraan ajohommiin.

Saippuan vaahdottaminen
vs. purkkivaahto.

Purkkivaahdot ovat varmasti kaikille tuttuja ja ymmärrettävää on, että lajin helppous viehättää. Mutta kuulostaako ethylhexylglycerin, butaani, isobutaani, laureth-23 ja dimetikoni aineilta joita haluaisit laittaa naamaasi? Näitä kaikkia ja yli kymmentä muuta yhtä kammottavan kuuloista ainetta laitoin tänään naamaani kun tieteen nimissä ajoin partani partavaahdolla. Lue blogista miksi purkkivaahto kannattaa jättää suosiolla marketin hyllyyn.

Partavaahto = Purkkivaahto = Myrkkyvaahto

Meidän kanta mahtaa olla sanomattakin selvää mutta sanotaan kuitenkin: Jätä purkkivaahdot ostamatta! Mikäli haluat nopean ja helpon vaihtoehdon suosittelemme vahvasti voidetta ja mikäli haluat riittoisan ja mahdollisimman ekologisen vaihtoehdon, valitse saippua. Monet pelkäävät saippuan vaahdottamisen olevan monimutkaista ja työlästä, näin ei kuitenkaan ole. Muutaman harjoittelukerran jälkeen luonnollinen vaahto syntyy alta aikayksikön. Ohjeet vaahdottamiseen alla.

1. Liota partasuti

Liota partasutia kuumassa vedessä 1-2 minuuttia jotta karvat pehmenevät. Ravistele sitten ylimääräinen vesi pois.

2. Lataa saippua

Lataa sitten saippuaa kosteaan sutiin pyörittelemällä sitä saippuan päällä. Kovien saippuoiden kohdalla saa käyttää hieman voimaakin.

3. Muodosta vaahto

Seuraavaksi ota erillinen kulho/muki ja vatkaa saippua vaahdoksi pyöreillä liikkeilla. Lisää tilkka vettä tarvittaessa.

4. Valmista!

Levitä tekemäsi vaahto ajeltaville iho-alueille ja ala sheivaamaan. Huuhtele suti huolellisesti lämpimällä vedellä ja laita kuivumaan.

Zero-waste.
100% luonnollinen.

Palasaippuat ovat muiden hyötyjensä ohella myös ekologisin vaihtoehto puhdistautumiseen sekä parranajoon ja sheivailuun. Kun vaihdat perinteiset pulloissa myytävät shampoot, suihkugeelit ja hoitoaineet palamuotoisiin, edistät samalla jätteettömyyttä! Pala-tuotteet pakataan lähes poikkeuksetta muovittomiin pakkauksiin. Lue lisää palasaippuoista blogista!

Zero-waste = Ei muovijätettä = Ekologinen

Monet saippuat ovat lisäksi valmistettu 100% luonnollisista raaka-aineista. Luonnonkosmetiikkaan siirtymisen hyötyjä ovat tuotteiden puhtaus, ympäristöhaittojen minimointi sekä ihoystävällisyys luonnollisten raaka-aineiden puitteissa. Parranajon ja sheivaamisen saralla esimerkiksi Shave Club -parranajosaippuat ovat kotimaassa valmistettuja täysin luonnollisista raaka-aineista.