parranajo

Hintavertailu – Klassinen vs. Moniterä

Hintavertailu – Klassinen vs. Moniterä

KLASSINEN PARTAHÖYLÄ VS. MONITERÄHELVETIT

Onko klassisella höylällä ajelu oikeasti paljon edullisempaa? On se mutta tsekkaa alta kuinka paljon.

Klassisten partahöylien edullisuudesta on jauhettu ajan saatossa aika paljon (suurinta osin meidän toimesta) mutta tosiasia on se, että se on kurantti väite. Tässä jutussa ei syvennytä sen kummemmin klassisten höylien muihin etuihin vaan ne voit lukaista täältä. Sitten asiaan.

MONITERÄHÖYLÄ – KUSTANNUKSET

Gillette Fusion5 ProGlide partahöylä

Eli lähdetään liikenteeseen ylivertaisen markkinajohtajan, Gilletten, tämän hetken lippulaivatuotteesta. Alla vähän hintoja.

Lasketaanpa seuraavaksi kustannukset vuositasolla. Keskivertohöylääjä kuluttaa noin 4 vaihtoterää / kk (n. 20 parranajoa). Näin ollen ensimmäisenä vuonna höyläinvestointi mukaan lukien rahaa kuluu 233,35€. Jatkovuodet tähän 215,40€.

Viidessä vuodessa rahaa on kulunut 1094,95€.

HUOM! Kuvassa näkyvä moniterähärpäke ei ole tekstissä mainittu partahöylä.

Kuvassa: Shave Club C57Mühle R89 sekä Mühle R41 musta.

KLASSINEN PARTAHÖYLÄ – KUSTANNUKSET

Shave Club “C57” partahöylä

Vastustajaksi otetaan meidän oma (ja kaikkien rakastama) C57 klassinen partahöylä. Partateriksi vertailuun valikoitui Derby Extra DE-terät (suosion mukaan valittu).

Sitten päästään räknäämään kustannukset vuositasolla. Sanotaan, että huokean hinnan myötä terää vaihdetaan hieman hanakammin eli kulutus olisi 5 partaterää / kk (n. 20 parranajoa). Tämä tarkoittaa, että ensimmäisenä vuonna höylänoston kanssa rahaa kuluu 34,70€. Jatkovuodet tähän 16,80€.

Viidessä vuodessa rahaa on näin ollen kulunut 101,90€.

Mitä tästä opimme?

Edelleen sivuuttaen ajotarkkuuden, ihoärsytyksen vähenemisen sekä ympäristöedut, joita klassinen partahöylä tarjoaa voimme todeta, että viiden vuoden säästö on lähes 1000€. Siis tonnin?! Parranajossa! Huomioidaan myös se, että terissä pystyy säästämään entisestään, kun ostaa joko 10-packejä (alk. 2€ / paketti) tai 100/200-packejä (alk. 14,90€). Listataanpa muutamia asioita, joita tuolla touhutonnilla voisit ostaa vaihtoterien sijaan:

Lue seuraavaksi

Miksi palasaippua?
K-Citymarket ❤️ Metsuri