Siinä on yhdellä jos toisella sään vaihtuessa haasteita ihon ja hiusten kanssa, puhumattakaan partakarvoista.
Kaikkihan haluavat partansa olevan seksikäs, komea ja hyvin hoidettu, tai ainakin niin me Shave Clubilla ajatellaan 😉
Partabalsamista on moneen.
Moni teistä on kysellyt vuosien varrella eroa partabalsamin ja partavahan välillä ja tämä on aiheellinen kysymys. Lyhykäisyydessään balsamilla hoidetaan partaa ja ehkäistään sen kuivumista kun taas partavahalla laitetaan karanneet karvat ojennukseen. Shave Club:n partabalsamit antavat erinomaisen suojan syyskelejä vastaan ja lisäksi hitusen verran myös muotoiltavuutta partaan!
Tästä hyvästä kuukauden tuote onkin maan mainio Tukkimies partabalsami. Tukkimies balsami saa tuoksunsa ajopuusta. Ajopuu on syvä, puinen tuoksu joka tuo samanaikaisesti mieleen raikkaan meri-ilman, vanhan hirsimökin, Sean Conneryn sekä savuisen viskin. Miehekkyyttä toisin sanoen riittää tässä intensiivisessä mutta miedossa tuoksussa!
Jotta olisi selvempää miksi kannattaa käyttää partabalsamia muutenkin kuin vain miehisen tuoksun takia, niin perehdytäänpä hieman sisällysluetteloon ja miksi kyseiset raaka-aineet on valikoitunut. Tämän jälkeen et jätä partaasi paitsioon, vaan hankit partabalsamin heti repertuaariisi.
Partabalsameihimme olemme tarkoin valikoineet parhaimmat karhean karvan luonnolliset taltuttajat, jotka ovat Jojobaöljy, Lanoliini ja Mehiläisvaha.
Jojobaöljy
Tiedätkö kasvin nimeltä Vuohenpuksio? Emme aikoinaan tietäneet mekään, mutta sehän on Jojoba.
Jojobaöljy, joka on oikeastaan vaha, saadaan puristamalla vuohenpuksion siemeniä. Jojobaöljy on hyvin stabiili rasvahappo koostumukseltaan ja siksi myös suosittu öljy kosmetiikassa. Aikoinaan 1970 luvulla tällä öljyllä alettiin korvaamaan valaanrasva kosmetiikassa, eli jojobaöljy on myös hyvin eettinen vaihtoehto 😊
Öljy on erinomainen iholle, sillä sen kemiallinen koostumus on lähellä ihon omaa sebumia (ihon oma ”rasva”). Jojobaöljy on siis erinomainen kosteuttaja iholle, kynsinauhoille, rohtuneille huulille ja hiuksille. On myös sanottu, että sillä on hiusten (ja muiden karvojen) kasvua edistävä vaikutus, sillä se kosteuttaa karvatuppea, jotta se kasvaa ravittuna. Jojobaöljy myös vähentää kaksihaaraisia, eli balsamia voit sukia myös esim. hiuslatvoihin.
Sanomattakin selvää, niin balsamin lisäksi käytämme jojobaa myös mm. partaöljyssämme. On se vaan niin huippu ihon ja karvoituksen kostea ystävä.
Lanoliini
Tämä huikea rasva, joka on oikeastaan myöskin vaha, omaa loisto kyvyn sitoa kosteutta karvoihin ja ihoon. Mistäs tätä saa ja mitä se on? No lampaanvillasta tietenkin. Lanoliini pitää lampaanvillan pehmeänä, kosteutettuna, sekä suojaa näin villaa ulkoisilta haasteilta.
Tästä syystä se on mitä parhain tuote myös parralle. Lanoliinia käytetäänkin paljon juuri viiksivahoissa, parranajosaippuoissa, huulivoiteissa, vauvojen hoitovoiteissa jne. Ei ehkä kaikilla miehillä tiedossa, mutta lanoliinia suositellaan myös imetyksen herkistämille nänneille. Sellainen Fun-fact vielä tähän palaan.
Lanoliini on luonnollinen vaihtoehto petroleum-pohjaisille synteettisille vahoille. Olemme siis ihon ja karvojen lisäksi huomioineet ympäristön ja ekoloogisuuden.
Ja kaikista näistä syistä se on siis oiva kuivan ja hilseilevän ihon apuri, sekä karhean karvan silottaja. Ja yksi kolmesta vaikuttavasta aineesta partabalsameissamme!
Tulipa vielä mieleen, että tämähän teoriassa siis lisää parran kykyä lämmittää kasvoja talven tuiskuissa! (Näin naisena voin vaan spekuloida 😂 mutta kokeilkaa tahoillanne)
Ja sitten kolmas, mutta ei vähäisin…
Mehiläisvaha
Mehiläisvaha syntyy nimensä mukaisesti mehiläisten ahkeran työskentelyn tuloksena. Mehiläisvahaa on käytetty tuhansia vuosia ympäri maailmaa kynttilöissä, vahoissa, huulipunissa, väriliiduissa, öljykangastakeissa jne. jne.
Mehiläisvahaa käytetään laajalti kosmetiikassa tuomaan sopivaa rakennetta, sekä tuomaan tuotteelle suojaavuutta ja antimikrobisuutta. Jos mietitään aikaisemmin mainittua juoksevaa jojoba-öljyä, niin lisäämällä mehiläisvahaa, saadaan koostumusta paksummaksi ja sidottua öljyt kätevämpään käyttömuotoon. Näinollen tuotteeseen saadaan myös mainittua pitoa!
Mehiläisvaha on niinikään kuivan ihon rauhoittaja ja hoitaja. Sillä on kyky sitoa kosteus kohteeseen, jotta se ei pääse haihtumaan. Tämä ominaisuus tuokin tuotteisiimme loistavan kyvyn suojata viimalta ja ilmansaasteilta.
Mehiläisvahan yhteydessä on myös hyvä mainita, että vaikka se on yleisesti hyvin siedetty, se ei sovi hartsi-allergikoille. Huomioithan aina omat allergiat ja yliherkkyydet uusien tuotteiden kanssa.
Loppusanat
Kaikki vaikuttavat aineet siis auttavat partaasi pysymään aisoissa, hoitaa karvoitusta ja tuo sinulle vielä extra suojaa ulkoisilta haasteilta. Luonnollinen tuote on myös siksi kiva, että ei tarvi jännittää mitä päätyy iholle, kun tuote hoitaa myös ihoa. Sokerina pohjalla nämähän ovat kotimaista käsityötä, joten tuet meitä ahkeria työntekijöitä täällä Kainuun korvessa. Kuullostaa siis pelkältä win-win-win -tilanteelta. Osta omasi täältä!
Vinkki: Samalla kun nappaat sormiisi nokareen balsamia ja lämmität sitä puhtaiden sormien tai kämmenien välissä levitettävään muotoon saa sormet/kädet myös hoitoa samalla. Ylimääräiset voit hieroa vaikka kynsinauhoihin, ei kannata siis pestä pois turhaan hyviä rasvoja. (Huom. Myös hyvin hoidetut kädet huomataan 😉) Viimeistele partaan levitys partaharjalla, jotta koko parta ja parranalusiho tulee hyvin käsitellyksi
Tämän tekstin tuotti:
Hyvinhoidetuista tukkimiesparroista haaveileva Vuokatin myymäläpäälikkö Nita
PARTABALSAMIT & PARTAVAHAT